home

Visleverancier Fa.Tel

Vishandel Tel is sinds 1952 actief. Begonnen als een viswinkel met daarnaast een markthandel, heeft het bedrijf zich in de afgelopen 50 jaar weten uit te breiden tot een van de grootste importeurs op het gebied van garnalen en buitenlandse vissoorten.

Door de komst van de eerste Buitenlandse migranten kwam er vraag naar een grotere diversiteit aan visprodukten . Om aan deze vraag te kunnen voldoen is toenmalig eigenaar Fred Tel zich gaan specialiseren waarmee hij de basis heeft gelegd voor de huidige Firma Tel.

In 1982 wordt aan de Kloveniersburgwal in Amsterdam de horeca groothandel geopend. Niet voor niets in het “Chinatown” van onze hoofdstad; de Chinese restauranthouders uit Amsterdam en inmiddels ver daarbuiten zijn vaste afnemers geworden.

Aan de Halkade 48 is in januari 2002 een horeca groothandel geopend. Hier verwerken wij de bestellingen van restaurants, die vervolgens door heel Nederland worden bezorgd. Begin 2009 werd het mogelijk om het naastgelegen pand erbij te trekken, waardoor er meer ruimte is ontstaan om de bestellingen te verwerken. Tevens is het nu  mogelijk om onze producten beter uit te stallen, want ook particulieren kunnen hier terecht voor een lekker maaltje vis rechtstreeks van de afslag, of een doos heerlijke gamba’s !

Eind 2007 heeft de groothandel een nieuw pand betrokken aan de Zandvoortstraat in IJmuiden. Van hieruit kunnen de activiteiten gecentraliseerd (inpandig vrieshuis met een capaciteit van 3000 ton) en gestructureerd worden voortgezet.

Vishandel Tel: een gezond bedrijf, klaar voor de toekomst

Het pand aan de Halkade nr. 48 is in de loop van 2009 geheel verbouwd. Het naastgelegen pand is bij de bestaande ruimte getrokken waardoor de oppervlakte is verdubbeld. De nieuwe koel- en vriesruimten voldoen aan de laatste eisen en ook de verwerkingsruimte is uitgerust met de modernste technologieën.


Hier besteden onze specialisten de grootste zorg aan uw bestelling en zullen zij hun uiterste best doen om tegemoet te komen aan uw (specifieke) wensen.

Terug naar "Onze partners"

Meer informatie

of e-mail ons